HUIDIGE CULTURELE PROGRAMMA
Mede mogelijk gemaakt door
 
Kunstgetij logo 001


 

 

 

Zomerconcerten gaan weer van start.

Zomerconcerten in, en wellicht per half juli rondom, het Vredeskerkje, twee per dag, op de donderdagen in juli en augustus!
De uitgenodigde musici geven twee keer een concert van een klein uur, waardoor we meer belangstellenden kunnen laten meegenieten. De concerten zijn om 17.00 uur en om 19.30 uur. 
Op zich is het al een tijd onze gedachte om het terrein rond het zo uniek gelegen kerkje te gaan gebruiken, buitenconcerten dus. Er is nu, 24 juni, net een verruiming in de virusnoodverordening gekomen, die dat mogelijk maakt. Samen met de stichting Vrienden van het Vredeskerkje en de medewerkers van de gemeente Bergen kijken we hoe we op een zorgvuldige en welkome manier buiten, als het weer het toelaat, meer bezoekers naar de muziek kunnen laten luisteren dan de 34 binnen (in plaats van 100 normaal). Dat neemt nog even tijd. Dus het lijkt er op dat de eerste twee concerten, 9 en 16 juli in ieder geval binnen zullen zijn. Ook heel sfeervol op deze prachtige plek in de duinen. Reserveren is verplicht volgens de noodverordening. Dat kan nu al, maar ook tot kort van te voren, als de capaciteit het toelaat. Bij reserveren gaan u en wij ervan uit dat u gezond bent. En op de dag van concertbezoek vragen wij u dat nogmaals. Verder volgen we alle gebruikelijke richtlijnen. Dat doen we samen, met en voor elkaar: musici, bezoekers en organisatie. Dan kunnen we evengoed een hartelijke sfeer scheppen met elkaar. Bij reserveren ontvangt u het protocol. Kijk hoe u kunt reserveren door het juiste tijdstip op de gewenste datum te kiezen. Kom zoveel mogelijk als duo, dan kunt u naast elkaar zitten, op voldoende afstand van de andere bezoekers.

Van harte welkom, mede namens blije musici!

 

 

 

 augustus 2020                                                                                           

 

Helen Botman & Peter van Vleuten
Donderdag 13 augustus

Aanvang 1ste optreden 17.00 uur 
Aanvang  2e optreden 19.30 uur

 BotmanVan Vleuten banner

 

Zangeres Helen Botman en zanger/gitarist Peter van Vleuten treden al ruim 10 jaar samen op. Zij worden geroemd om hun vertelconcerten: een heerlijke mix van storytelling en muziek. Als 'Botman & Van Vleuten' spelen ze eigen songs, maar ook bewerkingen van bekende en minder bekende liedjes van geliefde songwriters: Leonard Cohen, Joni Mitchell en James Taylor. Meeslepende samenzang en boeiende verhalen - een plezier om naar te luisteren.

Tijdens de zomerconcertserie van Kunstgetij spelen zij twee verschillende concerten. Het is dus ook mogelijk om beide concerten te bezoeken en tussendoor lekker te dineren aan het strand. Na het tweede concert misschien nog even nagenieten aan de vloedlijn. Kortom: een mooie en complete avond uit!

 “De tekst is lief, de muziek is heel erg mooi”, aldus radiomaker Frits Spits.
Beluister ‘Dichter bij jou’ :

 

Toegang € 10,-
Reserveren (noodzakelijk) via kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 505 84 308

Graag datum en tijdstip (17.00 of 19.30 uur) vermelden en of u een stel of 2 personen uit 1 huishouden vormt.

 

—————————————

 

Duas Luas
Donderdag 20 augustus

Aanvang 1ste optreden 17.00 uur 
Aanvang  2e optreden 19.30 uur

 duas luas banner

 

Een nieuw duo is opgestaan: ‘Duas Luas’ (‘Twee Manen’), bestaande uit zangeres Betty Borstlap en gitarist en componist Ton Mulders. Het duo speelt eigen werk en wereldmuziek in de breedste zin, met sterke jazz-invloeden.
Deze twee getalenteerde musici hebben elkaar gevonden in hun diepe liefde voor mooie melodieën, fraaie harmonieën en gevoel voor taal. Muziek maken is een essentieel deel van hun leven!
Beiden doorliepen het Conservatorium en ontwikkelden zich op allerlei gebied:
Mulders verdiepte zich in jazz, wereldmuziek, pop en klassiek en speelde samen met musici uit die disciplines. Steeds meer ontwikkelt hij zich als componist.
Borstlap avonturierde van jazz en bossanova naar wereldmuziek en Bach terug naar geïmproviseerde jazz en een vrije manier van muziek maken. Zij zong jarenlang bij de folkband Unicorn in binnen- en buitenland en is sinds twee jaar de vaste zangeres van de Burnbrigade Bigband.

Betty Borstlap’s warme, soepele stem en Ton Mulders’ virtuoze gitaarspel vormen een ideale combinatie: deze twee manen zetten het Vredeskerkje volop in het licht!

 

Toegang € 10,-
Reserveren (noodzakelijk) via kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 505 84 308

Graag datum en tijdstip (17.00 of 19.30 uur) vermelden en of u een stel of 2 personen uit 1 huishouden vormt.

 

—————————————

 

Liza Ferschtman speel Bach
Zaterdag 22 augustus

Aanvang 1ste optreden 17.00 uur 
Aanvang  2e optreden 19.30 uur

 banner Liza Ferschtman

Foto Marco Borggreve

Violiste Liza Ferschtman geldt al jarenlang als een van Nederlands meest vooraanstaande musici. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.
Zoals voor duizenden andere musici gooide ook voor Ferschtman de coronacrisis roet in het eten.

Nu het weer is toegestaan om concerten te geven voor een live publiek, maakt Ferschtman van de gelegenheid gebruik voor een bijzonder programma: het spelen van solowerken van Bach in het Vredeskerkje. Niet één, maar twee keer: op zaterdag 22 augustus om 17:00 en 19.30 uur.

Programma:

Concert 1:
Partita 1, Sonate no.3

Concert 2:
Sonate no.1, Sonate 2

'Ferschtman kiest voor een subtiel gearceerde benadering, de genialiteit en energie van haar optreden is zeer overtuigend. De momenten waarop de textuur verdwijnt en de solo-viool alleen tevoorschijn komt, zijn bijzonder betoverend, en Ferschtmans kunstenaarschap en flair wankelen nooit '
The Strad, mei 2018

'In dit live optreden is het geluid van Ferschtman groot en rijk, vol persoonlijkheid en bruisend van ideeën, maar ze is ook in staat tot die speciale truc van smelten met behoud van evenwicht en elegantie'
BBC Music Magazine, mei 2018

Toegang € 17,50 per concert, inclusief drankje.
Reserveren (noodzakelijk) via kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 505 84 308

Graag datum en tijdstip (17.00 of 19.30 uur) vermelden en of u een stel of 2 personen uit 1 huishouden vormt.

 

_____________________

 

Wies & De Liefde
Donderdag 27 augustus

Aanvang 1ste optreden 17.00 uur 
Aanvang  2e optreden 19.30 uur

wies 7 de liefde banner

 

'ZonderDagen' is de titel van de eerste cd van Wies & De Liefde. De Bergense zangeres en componiste Wies Kavelaar heeft er de lyrische en poëtische Nederlandse teksten voor geschreven, gevoed door folk en kleinkunst. Het Vredeskerkje lijkt nu de primeur te hebben voor de live uitvoering van het werk, want de realease van de cd ging dit voorjaar niet door, evenmin als de uitgebreide landelijke toernee met een vijfkoppige band. Dus nu in trio vorm met onder meer delen uit ZonderDagen.

Wies Kavelaar zang, gitaar, toetsen
Wouter Mooy gitaar en zang
Ton Nieuwenhuizen bas en zang

Toegang € 12,50
Reserveren (noodzakelijk) via kaartverkoop@kunstgetij.nl of   06 505 84 308

Graag datum en tijdstip (17.00 of 19.30 uur) vermelden en of u een stel of 2 personen uit 1 huishouden vormt.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button