HUIDIGE CULTURELE PROGRAMMA

 

Augustus 2021                                                                                           

 

 

1 aug

 

 

———————————————

 

Banner Kunstgetij

 Donderdag 5 augustus, 17.00 uur en 19.00 uur
'What is Truth? - Joost Botman over Johnny Cash

Banner Joost Botman 2

Serie Club Folk

Zanger en gitarist Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'The Man in Black’.
Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven.
In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen tv-show. Hij was een echte verhalenverteller die met zijn liedjes een boodschap verkondigde maar het met de waarheid niet altijd even nauw nam.

In zijn nieuwe programma neemt Botman het publiek mee in een aangrijpende en soms grappige vertelling over deze bijzondere zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid. Een man die een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis zou worden.
Vijf jaar lang trok Botman door het land met een muziektheaterprogramma over Simon & Garfunkel en is nog steeds een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht.
In ‘What is Truth’ werkt Joost samen met gitarist Cok van Vuuren.

Joost Botman (bekend van het duo dat diverse malen te gast was in het Vredeskerkje met The Sound of Silence over Simon & Garfunkel): zang en gitaar
Cok van Vuuren: gitaar 

Toegang € 15,00  
Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl onder vermelding van datum en tijdstip
(17.00 uur of 19.00 uuren of u een stel of 2 personen (of meer) uit 1 huishouden vormt.
Eventueel kunt u bellen met 0650584308.
 

———————————————

 

8 aug

 

———————————————

 

Banner Kunstgetij

Donderdag 12 augustus, 1700 uur en 19.00 uur
Han Bennink & Guus Janssen

Banner Bennink Janssen

 

Serie Jazz at the Vredeskerkje

Han Bennink slagwerk

Guus Janssen, piano en Vredeskerkje-orgel

Han Bennink wordt in 2022 tachtig jaar. Hij werkt toe naar zijn mooist jaar. Guus Janssen, componist, organist, pianist en in zekere zin een soort opvolger van Misha Mengelberg in The Instant Composers Pool, het roemruchte tiental Nederlandse topmusici dat nog altijd over de wereld reist. In het Vredeskerkje zal iedereen benieuwd zijn naar het creatieve vuur van twee van Nederlands meest avontuurlijke improviserende musici. Guus Janssen loopt heen en weer tussen de piano en het Vredeskerkje-orgel. Han Bennink zal aan veel hout van het Vredeskerkje geluiden ontlokken, naast de toverslagen op zijn kleine drumset.

 

Toegang € 15,- per concert

Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl onder vermelding van datum en tijdstip (17.00 of 19.00 u) en of u een stel of 2 personen (of meer) uit 1 huishouden vormt. Eventueel kunt u bellen met 0650584308.

 

———————————————

 

 

15 aug

 

 

———————————————

 

Banner Kunstgetij

 Donderdag 19 augustus, 1700 uur en 19.00 uur

Maya Fridman & Manon von Tilzer - Ten Songs of Chang

 

Banner Maya Fridman

 

Serie Duinstreek Kamermuziek

 

Maya Fridman cello en zang
Marion von Tilzer piano en compositie
Lulu Wang selecteerde de gedichten

‘I Tjing’. Dat is het oeroude Chinese ‘Boek der Verandering’. Componiste raakte in deze woelige tijd geïnspireerd door de kracht van de teksten uit dat boek. Passend voor nu. In haar cyclus ‘Ten Songs of Change’ ontvouwt zich een caleidoscoop van muziek, gezongen gedichten en live-kalligrafie op basis van de ooit gesignaleerde natuurverschijnselen. Schrijfster Lulu Wang selecteerde de gedichten uit de boeken van de Tang-dynastie. In juli verschijnt de cd met de Ten Songs of Change met het artwork van Loi Che Rakhorst. Het concert wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Maya Fridman (Moskou, 1989) is zoals zovele buitenlandse studenten in Nederland gebleven en maakt enorm furore met haar spel en haar hang om van allerlei nieuws te proberen. Veelvuldig zingt ze bij haar spel.
Marion von Tilzer komt uit Oostenrijk en ook zij heeft hier haar weg gevonden. De Nederlandse muziekwereld is als een magneet. Von Tilzer componeert met een grote invloed van Indiase muziek en weet die te verweven met westerse invloeden.

Toegang € 15,- per concert

Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl onder vermelding van datum en tijdstip (17.00 of 19.00 uur) en of u een stel of 2 personen (of meer) uit 1 huishouden vormt. Eventueel kunt u bellen met 0650584308.

 

———————————————

 

22 aug

 

 

———————————————

 

 

Dinsdag 24 augustus, 20.00 uur
Mantra zingen met Nellie van den Berg

banner mantra

Mantra's zijn een eeuwenoud middel vanuit verschillende culturen en spirituele stromingen om naar binnen te keren. Het zijn liederen met een relatief korte tekst, die vaak herhaald wordt. De herkomst is uit verschillende tradities en talen, waaronder ook Taizé liederen.Door het zingen kom je in dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent. Ook is zingen helend en brengt opgeslagen emoties door trilling in beweging. En van zingen wordt je blij!
Daarom organiseer ik mantra zang avonden, samen zingen vanuit het hart. Je hoeft dus niet mooi of goed te kunnen zingen!” Aldus Nellie.

De avond wordt begonnen met een meditatie van waaruit we overgaan naar het zingen. Tussen de liederen door is er korte stilte om te kunnen ervaren wat een lied met je doet of heeft gedaan. Ook is er ruimte voor improvisatiezang. Hierbij kan ieder zijn of haar eigen klank en toon laten horen, tegelijkertijd en het hoeft samen niet mooi te klinken. Soms doet het dat dan juist wonderbaarlijk mooi wel!
Na afloop ben je welkom om je ervaringen te delen of in stilte nog even na te genieten. Voor wie wil is er een kopje thee.

Deze avond wordt verzorgd door Nellie van den Berg en begeleid op de piano. Zij heeft 7 jaar mantra zingen thuis georganiseerd en daarnaast een aantal keer in een kerkje.
In het vervolg op deze avond is er iedere 4e dinsdag van de maand mantra zingen op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip.

Data:

di. 22 juni

di. 27 juli

di. 24 augustus

di. 28 september

di. 26 oktober

di. 23 november

zo. 19 december

Tijdstip: 20 – 21 uur, inloop vanaf 19.45u en om 21.30u gaan we de kerk sluiten.

Locatie: Vredeskerkje, Kerkstraat 21, 1865 AM Bergen aan Zee.

Bijdrage: € 15

Aanmelden: Omdat er waarschijnlijk maximaal 30 mensen mogen deelnemen is aanmelding gewenst via contact@nellievandenberg.nl
In de kerk hoef je geen mondkapje te dragen. Graag een plaats uitkiezen waar een kussen klaarligt, hierbij is met de 1,5 m afstand rekening gehouden. Als je uit hetzelfde gezin komt, kun je de plekken kiezen waar er twee kussens naast elkaar liggen. Het is verplicht om vooraf  thuis de gezondheidscheck te doen.

 

———————————————

 

Banner Kunstgetij

Donderdag 26 augustus, 1700 uur en 19.00 uur

'Return to Familiar Grounds' - Michel Duijves en Upperworld Underworld Ensemble

Banner Duijves

 

 Première beeldend en theatraal concert over terugreis naar muzikale roots

(Bas)klarinettist, componist, docent en fotograaf Michel Duijves is van 1960. In zestig jaar bewoog hij zich aan de westkant van Noord-Holland. Als veelgevraagd muzikant te midden van collega’s op allerlei podia in de provincie.
Duijves ontkomt naar zijn gevoel op zijn zestigste niet aan een flashback. Hij bedacht dat hij de verschillende episodes in de heel verschillende steden en dorpen beeld en geluid moest en kon geven. Klankkleuren en beeldherinneringen. Maar ook, en hier zien we de muziekkunstenaar, vertalend naar het bestaan van nu en straks. Een journalistieke en open blik is Duijves niet vreemd.

In Return to familiar grounds (verder te benoemen als ‘Return’) beziet Duijves als componist, fototograaf en medevertolker de eerste zestig jaar van zijn leven. Als ankerpunten gebruikt hij daarbij de plaatsen waar zijn muzikale roots liggen. Want muziek is niet vaak afwezig geweest in zijn dagen.
Duijves werkt graag met een diversiteit aan uitingsvormen. In de muziek-theatrale voorstelling ‘Return’ is er beeld, dichtkunst en geluid: er klinkt muziek, er schieten foto’s voorbij en een stem verwoordt zijn gedachten van ooit ergens en nu hier. ‘Dan is het allemaal maar na te lezen, na te gaan, na te luisteren’, zegt de kunstenaar. Hij stelde een ensemble samen van vertolkers, informeerde bij beeldend kunstenaars en vormgevers en vond een dichter. Allen uit de kustregio en vooral met een geest van bezielde verwondering zoals die in hemzelf huist. Zij kregen vrijheid in meedenken, nadat hij had verteld over die zestigjarige Westnoordhollandse roadtrip van hem.

-Nieuw werk van Michel Duyves, zeven stukken.
-Zeven nieuwe stukken poëzie van kunstenaar en dichter Elly Stolwijk
-Vormgeving door de kunstenaars Pieter Bijwaard en Stephan de Smet.
-In de aanlooptijd naar de voorstelling komt er een scènograaf (waarschijnlijk operaregisseur Ruth Becker) aan te pas, zodat stukken met elkaar een integrale en ritmische ‘Return’ 
 worden.

Het Upperworld Underworld Ensemble wordt gevormd door:
Corinne Moerbeek piano
Elly Stolwijk voordracht
Frank Stolwijk saxofoons
Matthijs Tuijn gitaar en basgitaar
Michel Duijves klarinet en basklarinet

Toegang € 15,- per concert

Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl onder vermelding van datum en tijdstip (17.00 of 19.00 uur) en of u een stel of 2 personen (of meer) uit 1 huishouden vormt. Eventueel kunt u bellen met 0650584308.

 

———————————————

 

 

29 aug

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button