Vrijdag 24 januari, 20.00 uur
Recorder Quartet Amsterdam ‘Brisk’ en stersopraan Amaryllis Dieltiens

Brisk banner

Sopraan Amaryllis Dieltiens heeft grote affiniteit met oude muziek. Het avontuurlijke blokfluitkwartet ‘Brisk’ maakte samen met haar een programma met 16de- en 17de-eeuwse liederen voor zang en instrumenten: Engelse consort songs van Bennet en Nicholson, Italiaanse frottole en madrigalen van Marenzio en Tromboncino, Franse chansons van Clemens en de Sermisy en een Duits lied van Hassler.

Verlangen, geluk, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij. ‘Brisk’ bewerkt een folk song van Britten: ‘Love is handsome, love is kind’, maar liefde kan verdampen als de ochtenddauw. De dageraad is ook een beeld voor de geliefde in ‘Ochtendbede’ van Max Knigge, geïnspireerd op een sonnet van Jacques Perk. Hans Koolmees schreef speciaal voor dit programma liederen op teksten van de middeleeuwse mystica Hadewijch en van de moderne Vlaamse dichter Eva Cox. Poëzie uit verschillende tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde.

Recorder Quartet Amsterdam 'Brisk'
Het energieke Recorder Quartet Amsterdam ‘Brisk’ heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van dit ensemble is dan ook spectaculair om naar te kijken. ‘Brisk’ is met oude en nieuwe muziek op meer dan tien cd’s te beluisteren, met bewerkingen van oud repertoire en met speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble.

De musici van Brisk: Susanna BorschAlide VerheijMarjan Banis en Bert Honig.

Toegang €15,-  Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 50584308
Kaarten ook te koop voor aanvang in de kerk zolang er voorraad is.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button