Zondag 23 februari, 16.00 uur
Sneeuwgans; Verhaal en een lied

Een verhaal naar de gelijknamige novelle van Paul Gallico en tot stand gekomen in creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis.
‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van de Britse zuidoostkust, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Ellen Wim

‘Sneeuwgans’ is één van de meest bekende verhalen van Paul Gallico. Een klassieker. Het vertelt het verhaal over een misvormde man die zich in 1930 terugtrekt in een vuurtoren op de kust van Essex. Hij wil zich alleen nog maar bezig houden met de vogels en met zijn schilderijen. Op een dag wordt zijn rustige ritme in de prachtige uitgestrektheid van het Grote Moeras onderbroken door een klein meisje met een gewonde sneeuwgans. Er ontstaat een wonderlijke vriendschap tussen die twee, waar de naderende oorlog zijn schaduw over werpt.

Bijzonder is dat Ellen en Wim bij deze muzikale vertelling hebben samengewerkt met Theo Olthuis. Theo heeft z’n expertise ingezet bij het schrijven van de teksten en bij de regie, maar hij heeft ook twee van zijn gedichten bewerkt voor het verhaal. Die zijn vervolgens door Ellen op muziek gezet. Daarbij heeft Theo gekozen voor muziek van Erik Satie, die door Ellen op piano in het verhaal worden verweven. Kortom een bijzonder editie in de serie ‘Verhaal & Lied.

Aanvang om 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was.
Als u op de hoogte wilt blijven kunt u een mailtje sturen naar 
contact@wimvanbokhorst.nl of informatie vragen via telefoonnummer 072-564 98 47

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button