Dinsdag 9 oktober, 20.00 uur

Lezing: 'Rivieren keren nooit terug' door Joke Hermsen

In het kader van 100 jaar Vredeskerkje, is deze lezing de vierde uit een serie van vijf.
 
foto joke hermsen
Over tijd, verlies & herinnering. De tijd is een terugkerend thema in het werk van Joke J. Hermsen. Tijdens deze lezing zal zij aan de hand van haar nieuwe roman 'Rivieren keren nooit terug' de tijd aan de herinnering, de weemoed en de verwondering verbinden. 
 

Joke J. Hermsen brak in 2009 door bij een groot publiek met haar boek over haar zoektocht naar meer rust, ‘Stil de tijd’. Hierna volgden meer publicaties over hetzelfde onderwerp. Joke Hermsen studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. Zij publiceerde diverse artikelen over filosofie en literatuur en vertaalde werk van Franse auteurs. In 1993 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Utrecht op de literair-filosofische ideeëngeschiedenis Nomadisch narcisme. Daarna was zij jarenlang als onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Universiteit Tilburg. Inmiddels heeft zij zowel haar sporen verdiend met romans (historische romans en hedendaagse zedenschetsen) en filosofisch werk. 

Samen vormt dit een hecht oeuvre, waarbij de literaire schrijfster herkenbaar is in de filosofische boeken en de filosofe in de romans.

In 1998 debuteerde zij met de roman ‘Het dameoffer’.

‘Heimwee naar de mens’ (2003) is een essay over kunst, literatuur en filosofie waarvoor Hermsen een nominatie voor het beste filosofische boek van dat jaar kreeg.

 
Kaarten € 10     /   Abonnement op alle lezingen: €40,00

Deze prijzen zijn inclusief een drankje in de pauze en na afloop.

Kaarten bestellen bij stellaschrijver@ziggo.nl of bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button