Zondag 27 januari, 16.00 uur
Muzikale vertelling Piggelzee
Door Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt 
 
 Wim en EllenOver een bakker aan zee, zijn hebzucht en weerbarstige geldzaken.
Een modern en levensecht sprookje over bot vangen, moed scheppen en potten goud aan het einde van de regenboog.
Op basis van ‘De visser en zijn vrouw’ plus een selectie van
economische inzichten.
Met liederen uit de Dreigroschenoper en pianomuziek van Julius Röntgen.
 
 
 
Toegang is vrij. Na afloop "Open schaal"
De kerk is open vanaf 15.30 uur
 
 
 
 
 
 
 Zondag 3 februari 15.00 uur
 D-Licious Vocals – Uncovered Tour 2018/2019
 
 kallansee de liciousTwee jaar na de release van het eerste album ‘Forgotten Treasures’ presenteert D-licious Vocals nu het nieuwe album, ‘Uncovered’. In hun zoektocht naar de akoestische essentie van bekende en minder bekende popnummers, heeft de groep dit keer gekozen voor het arrangeren en terugbrengen naar de basis van grote hits van onder meer George Michael, David Bowie, Nik Kershaw en zelfs Barry Manilow. Naast deze “grote” producties bevat het nieuwe album als contrast ook meer verstilde songs van onder meer Simon & Garfunkel en India.Arie. Deze nummers zijn liefdevol overgoten met een D-licious sausje. Daarnaast staan ook meerdere eigen composities op het programma.

Zangeressen: Evelyn Kallansee, Mariske Hekkenberg, Pien Schneider
Gitarist: Herman Onnen

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 50584308.
Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en vanaf 15 januari 2019 bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

 

 ———————————————

 
 Zondag 17 februari, 15.00 uur
Wouter Bekkering Quintet & Gastzangeres Helen Botman
 
Botman en bekkering
 Het Wouter Bekkering Quintet is een jazz-formatie met een brede muzikale interesse en een open oor voor hedendaagse muziek, waarbij het plezier in muziek maken altijd voorop staat. Het repertoire bestaat voor een deel uit jazz-standards maar de groep heeft de muzikale grenzen verruimd richting soul-jazz, latin en funk. Een groeiend deel van de nummers wordt door de bandleden zelf geschreven. Saxofonist Wouter Bekkering ( tenor- en sopraansax ) speelde in diverse jazzformaties en bigbands. Hij had les van Dolf Pleiter en Barend Middelhof. Bassist Frans Groen studeerde contrabas en gitaar aan het conservatorium te Amsterdam en ontwikkelde zich tot een veelzijdig muzikant. Gitarist Charl Kruijer studeerde aan het conservatorium te Alkmaar en volgde daarnaast nog lessen bij gitarist Anton Goudsmit. Hij is vooral actief in de popmuziek. Drummer Bert Schipper studeerde eveneens aan het conservatorium te Alkmaar en speelt in diverse formaties. Het collectief werkt bij veel optredens samen met toetsenist Sander van Wonderen, die de Fender Rhodes piano en de Wurlitzer bespeelt. Het kenmerkende funky/soul- geluid van deze instrumenten is een bijzondere toevoeging aan het geluid van de groep.

Een ander kenmerk van de band is dat de leden telkens een andere zangeres of zanger uitnodigen om samen mee op te treden. Voor dit concert kozen zij voor zangeres Helen Botman.

De in Noord-Holland populaire Botman studeerde in 1998 af aan het conservatorium en maakte daarna naam als zangeres van de groep La Luna, als singer/songwriter en sinds 2013 met haar solo programma’s ‘Vleugelvrouw ‘ en ‘I sing‘. Helen zal met het WBQ een aantal composities zingen van haar favoriete zangeressen, zoals Norah Jones en Joni Mitchell.

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 50584308.
Kaarten vanaf 1 februari 2019 ook in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.

 

 ———————————————
 
 
Zondag 24 februari, 16.00 uur
Muzikale vertelling Paul V.
Door Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt
 
 Wim en Ellen 2Over een schrijver en dichter die
worstelt met het leven, keer op keer alles stuk maakt in zijn relaties en zijn omgeving en toch de meest wonder-mooie poëzie schrijft. Zeven van zijn gedichten zijn prachtig op muziek gezet door Leen Koning en met die liederen  als leidraad vertellen Ellen en Wim het levensverhaal van deze wonderlijke man.
 
Toegang is vrij.
Na afloop "Open schaal"
De kerk is open vanaf 15.30 uur
 
 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button