Mei 2017                                                                                                    

  

Woensdag 24 mei 20.00 uur

'Eindeloos Ouderschap' - Lezing door Herman Vuijsje en Anneke Groen

lezing

Babyboomers Herman Vuijsje en Anneke Groen gaan met het publiek in discussie over de inhoud van hun succesvolle boek ‘Eindeloos Ouderschap’ en geven pakkende voorbeelden over de verhoudingen tussen ouders en hun volwassen kinderen. Een avond met veel interactie.


Toegang  €7,50 

Kaarten reserveren:  kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal.  

De kerk is geopend vanaf 19.30 uur

 

———————————————

 

Woensdag 31 mei 20.00 uur

‘Als ik de zee maar zie’ – poëzie, dans en muziek

Victor Posch & Fleur Jagt, Helen Botman & Peter van Vleuten 

posch als ik de zeeWat als de zee roept? Theatervoorstelling waarin Victor Posch en Fleur Jagt samenspelen in een verhaal over een oude visserman. Over het najagen van dromen en zijn verlangen naar de zee, verteld door middel van zang, poëzie, dans en muziek

Fleur is professioneel danseres/zangeres/actrice en speelt in de musical A Chorus Line. 
Voor de pauze treden zangeres Helen Botman (van La Luna) en gitarist/zanger Peter van Vleuten op met een programma met liedjes over de zee.

Aan het eind staan allen als een kwartet op het podium. 
Idee, tekst en muziek: Victor Posch (saxofoon); zang en dans door Fleur Jagt.
Helen Botman zang en Peter van Vleuten gitaar.

Toegang  €15 ;
Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren:
 kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

 Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 

Juni 2017                                                                                                    

 

Woensdag 14 juni 20.00 uur

Mulder & Sons - Vaders en zonen

Mulder Sons

Vaders en zonen: een eindeloos onderwerp. Je wordt vader, blijft ook zoon en hoe kijken jouw zonen naar jou als vader? Multi-instrumentalist Jaap Mulder brengt samen met zijn zonen Ruben (toetsen) en David (slagwerk) verhalen van vaders en zonen. De anekdotes en herinneringen, autobiografisch of geleend, zijn vaak heel herkenbaar. Ze stemmen tot melancholie, maar ook rebellie en vrolijkheid. De teksten in deze Nederlandstalige muzikale voorstelling zijn van Jaap Mulder en dichters als Menno Wigman en Theodore Roethke. De muziek bestaat uit eigen composities en arrangementen. Mooie luisterliedjes worden afgewisseld met virtuoze folk-pop. Het programma weerspiegelt de persoonlijke voorkeuren van de vader en zijn zonen. Een bijzonder muzikale voorstelling; persoonlijk en universeel, boeiend tot de laatste klanken vervliegen.

 

Toegang  €15 ;
Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Woensdag 28 juni 20.00 uur

‘AIRE Y COMPÁS’ met Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel

Eric VaarzonAl Aire, letterlijk ‘in de lucht’ of ‘de lucht in’, is een term die in de flamenco wordt gebruikt voor het goede gevoel, de goede swing waarmee de muzikant zijn muziek overbrengt. Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en jazztrompettist Eric Vloeimans zijn twee fantastische virtuozen die intens met hun publiek communiceren. De combinatie van authentiek flamencospel met de weemoedige trompetklanken is fascinerend. Meer info volgt!

 

Toegang  €16,50,

inclusief een glas Spaanse wijn. ;

Vrienden van het  Vredeskerkje €14,00

 

 

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 Juli 2017                                                                                                    


Woensdag 5 juli 20.00 uur
Nikitov-Niki Jacobs & vijfkoppige band met 'Mameloshn' - 'Moedertaal'

Niki JacobsDoor de internationale pers bestempeld als ‘klein meesterwerk’, wonderschoon, vernieuwend en relevant.

Met haar prachtige stem, haar uitstekende interpretatie van het Jiddisch en haar lef om de Jiddische muziek nieuw leven in te blazen bewijst Niki Jacobs als geen ander dat deze muziek springlevend is.
Met ‘Mameloshn’ steekt Niki al haar favoriete pophits, speciaal gearrangeerd voor haar prachtige akoestische ensemble, in een nieuwe Jiddische jas. Samen met de verhalen rondom de nummers en haar eigen anekdotes wordt het een onvergetelijke avond: puur, mooi, swingend, rockend en poëtisch.

Niki Jacobs zang en gitaar, Ruud Breuls trompet, Peter van Os accordeon, Ro Krauss altviool, Emile Visser cello, Edwin Wieringa contrabas.

Toegang  €15 ;

Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Woensdag 19 juli 20.00 uur 
Jazz met Han Bennink, Ernst Glerum, Wolter Wierbos

han bennink

Slagwerker en multi-instrumentalist Han Bennink begeleidde in de jaren zestig Amerikaanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery en Eric Dolphy. Bennink speelde een actieve rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek entrad op in de komische muziektheaterproducties van Willem Breuker en Misha Mengelberg.
Han Bennink speelde tien jaar lang in het Clusone Trio. In 2008 ontving hij de European Jazz Award en is winnaar van de Skoda jazz prijs 2013.
Bassist Ernst Glerum volgde de opleiding klassieke contrabas bij Henk Guldemond aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij koos voor de jazz en de geïmproviseerde muziek. Hij werkte samen met Jan Cees Tans, voor wiens orkesten hij ook componeerde. Naar aanleiding van een compositieopdracht van het NOS jazz festival richtte Ernst Glerum eenmalig het orkest New Klook-a-bilities op, en later ook zijn eigen orkest New Metropolitan Music. Ernst Glerum is lid van het ICP Orkest, en winnaar van de Boy Edgar Prijs van 2009.
Trombonist Wolter Wierbos trad sinds 1979 op met een groot aantal ensembles, zoals het Theo Loevendie Kwintet, het Guus Janssen Septet, Sean Bergin's MOB, net Nieuw Ensemble en de European Big Band. Hij maakte tournees door Canada en de Verenigde Staten, Japan en Indonesië.
Tegenwoordig is hij actief in het Maarten Altena Ensemble, Bik Bent Braam en het ICP Orkest.Wierbos is winnaar van de Podium Prijs en de Boy Edgar Prijs van 1995.

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 

Augustus 2017                                                                                           

 

Woensdag 2 augustus, 20.00 uur
Johannette Zomer & Tulipa Consort: 'Laudate!

resize tulipa 3

Johannette Zomer is al vele jaren de beste baroksopraan van Nederland.
Ze paart een wondermooie stem aan subliem tekstbegrip en een prachttechniek aan grote muzikaliteit’, aldus Het Parool.

 

Door haar sympathieke aanwezigheid op het podium weet zij de musici te begeesteren en het publiek aan zich te binden.
Met het in 2013 opgerichte Tulipa Consort voert zij met verve repertoire uit de 17de en vroeg-18de eeuw uit. In dit feestelijke zomerprogramma ‘Laudate!’ klinkt heel bijzonder werk van Antonio Vivaldi, de Rode Priester uit Venetië: motetten en een psalm en een aria uit zijn enig overgeleverde oratorium ‘Juditha triumphans’.
Van ‘Laudate!’verscheen in 2016 een cd.

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Woensdag 16 augustus – 20.00 uur
SYA - Trio
Genieten van hemelse stemmen en mooie muziek...

trio Sya

Het inmiddels gevierde muzikale trio SYA zingt met prachtige stemmen een heel gevarieerd repertoire van bestaande songs, eigen arrangementen en composities. De zangeressen verstaan de kunst om een keur aan liedjes uit de pop, folk en country naadloos in elkaar over te laten lopen en begeleiden zichzelf op allerlei instrumenten: Sophie de Graaf harp en gitaar, Yvonne Leek accordeon en piano, Amanda Muller dwarsfluit, gitaar en mandoline.

Meerstemmige luistermuziek van de bovenste plank!

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Woensdag 23 augustus, 20.00 uur
'Under the Surface' met Joost Lijbaart, Sanne Rambags en
Bram Stadhouders
Lijbaart trio

In ‘Under the Surface’ gaan drummer Joost Lijbaart, zangeres Sanne Rambags en gitarist Bram Stadhouders in elf improvisaties op zoek naar klank achter stilte. 
Joost Lijbaart (1967) bekend van onder meer zijn werk met saxofonist Yuri Honing, speelt samen met gitarist Bram Stadhouders (1987) en de jonge zeer talentvolle zangeres Sanne Rambags (1994). Joost is initiatiefnemer van dit trio en wie hem wel eens heeft zien optreden weet dat hij geen doorsnee drummer is. Hij staat bekend als een veelzijdige, zeer creatieve en tegelijkertijd ingetogen drummer. Hij kleurt de muziek met subtiele en gelaagde ritmes. Ook voor zijn ritmes in ‘Under the Surface’ put Lijbaart uit een breed klankenpallet van drums en percussie maar past dit tegelijkertijd uiterst spaarzaam toe, volledig in dienst van het groepsgeluid.
Het idee en de behoefte om een sterk, vrij benaderd album op te nemen zonder vaste kaders bestond al veel langer bij Lijbaart. Essentieel hierin is het hoorbaar maken van de muziek ‘achter de muziek’, of: wat klinkt er voordat muziek ontstaat en wanneer gaat stilte over in muziek?
Het resultaat is een prachtig sferisch, bijna meditatief album met dromerige melodieën in een afwisselend landschap. Langzame verstilde passages pareren snelle stukken met voortstuwende trance-achtige ritmes. 
Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge musici binnen het Europese improvisatie circuit die al vele prijzen ontving en Sanne Rambags is als een van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders.

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

Verwacht:                                                                                                   

 

23/24 oktober (kunst10Daagse) Julika Marijn