Donderdag 27september, 20.00 uur

Lenny Kuhr, 'Het lied gaat door'

Lenny Kuhr Vredeskerkje 19 okt 2016 029

 

Op 29 maart 2019 zal het precies 50 jaar geleden zijn dat Lenny Kuhr in Madrid het Eurovisie Songfestival won. De start van een carrière die nog steeds voortduurt.
Na een lange stilte veroorzaakt door haar stemverlies maakte ze in 2004 haar comeback in de theaters. Zeven succesvolle theaterprogramma’s later, steeds verbonden aan een nieuw album, bereidt ze zich voor op een nieuw seizoen.
Een niet aflatende stroom van inspiratie, een nooit opdrogende bron vol nieuwe liedjes, haar stem die na al die jaren nog niet aan glans heeft ingeboet en het verhaal dat ze te vertellen heeft zijn de drijfveren om door te gaan. In dit jubileumseizoen brengt ze een programma met als titel ‘Het lied gaat door’. Een mix van nieuwe liedjes en haar selectie van haar favoriete nummers uit haar lange carrière gebundeld tot een indringend verhaal.

Zelf verwoordt Lenny het zo: Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar zijn de vleugels waarop mijn stem, vaak zeer subtiel en ook uitbundig, kan dansen als een vlinder, net uit de cocon!

Kick van der Veer zei na ‘Gekust door de eeuwigheid’ in Laren: ‘Ik zag je nooit zo goed! Wat een prachtig intens programma en wat een topmuzikanten! Een absolute aanrader!’
En Miranda van Kralingen zei: ‘Je hebt mijn ziel geraakt, mijn hart getroost en mijn zinnen verzet’.

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. 
Kaarten vanaf 14 dagen tevoren ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.

 

 
 
 

Dinsdag 9 oktober, 20.00 uur

Lezing: 'Rivieren keren nooit terug' door Joke Hermsen

In het kader van 100 jaar Vredeskerkje, is deze lezing de vierde uit een serie van vijf.
 
foto joke hermsen
Over tijd, verlies & herinnering. De tijd is een terugkerend thema in het werk van Joke J. Hermsen. Tijdens deze lezing zal zij aan de hand van haar nieuwe roman 'Rivieren keren nooit terug' de tijd aan de herinnering, de weemoed en de verwondering verbinden. 

Joke J. Hermsen brak in 2009 door bij een groot publiek met haar boek over haar zoektocht naar meer rust, ‘Stil de tijd’. Hierna volgden meer publicaties over hetzelfde onderwerp. Joke Hermsen studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. Zij publiceerde diverse artikelen over filosofie en literatuur en vertaalde werk van Franse auteurs. In 1993 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Utrecht op de literair-filosofische ideeëngeschiedenis Nomadisch narcisme. Daarna was zij jarenlang als onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Universiteit Tilburg. Inmiddels heeft zij zowel haar sporen verdiend met romans (historische romans en hedendaagse zedenschetsen) en filosofisch werk. 

Samen vormt dit een hecht oeuvre, waarbij de literaire schrijfster herkenbaar is in de filosofische boeken en de filosofe in de romans.

In 1998 debuteerde zij met de roman ‘Het dameoffer’.

‘Heimwee naar de mens’ (2003) is een essay over kunst, literatuur en filosofie waarvoor Hermsen een nominatie voor het beste filo-sofische boek van dat jaar kreeg.

 
Kaarten € 10     /   Abonnement op alle lezingen: €40,00

Deze prijzen zijn inclusief een drankje in de pauze en na afloop.

Kaarten bestellen bij stellaschrijver@ziggo.nl of bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen.

 

 
 

Donderdag 11 oktober, 20.00 uur

Kranenburgh Vocaal Ensemble, Jubileumconcert 100 jaar Vredeskerkje

 
Kranenburgh
 

“Ergens tussen de duinen in Bergen aan Zee, zo klein als het is, een kerkje voor allen, gelovig of niet” zo omschrijft Theo Olthuis het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Een kerkje dat in de loop der tijd bedreigingen heeft doorstaan, maar als “springlevend monument nog fier overeind staat”. In deze gedachte zal het Kranenburgh Vocaal Ensemble aandacht geven aan het jubileum van dit kerkje. Centraal hierbij staan twee gedichten, gewijd aan het Vredeskerkje, van de dichters Theo Olthuis en Sjoerd Kuyper, welke door Diny van den Akker op muziek zijn gezet. Beide dichters gaan in deze gedichten - geheel in hun eigen stijl - in op de betekenis en de rijke historie van het kerkje in Bergen aan Zee.

Voorafgaand aan het optreden zal de film “Zelfs de meeuwen komen langs” van Eric van Royen worden vertoond. In deze film van 30 minuten worden 5 kerken in de directe omgeving, waaronder natuurlijk het Vredeskerkje, bezongen door Maria Delver. Diny van den Akker componeerde deze liederen op gedichten van Theo Olthuis. De film laat zien hoe een unieke samenwerking van 4 Bergenaren er toe leidde dat ook het Vredeskerkje zijn eigen lied heeft.

Theo Olthuis zal ook nog enige andere gedichten uit eigen werk voordragen en het Kranenburgh Vocaal Ensemble onder leiding van Roy Voogd zal deze met haar repertoire afwisselen.

Toegang is vrij; na afloop 'open schaal'

 

 
 
Van Vrijdag 19 oktober t/m zondag 28 oktober
Groepsexpositie tijdens de Bergense Kunst10Daagse.
Vernissage zaterdag 20 oktober, 15.00 uur
Dagelijks van 11.00 uut tot 17.00 uur.
 
Advertentie K10D 2.2 B page 001
 
 
 
 
Zondag 21 oktober, 16.30 uur
Alfon Oekie

Alfon Oekie Bandfoto 2016 met tekst en lijst
 "Dansbaar, klinkklaar en fijnbesnaard...."   Alfon Oekie zorgt overal voor een leuk feestje.
Ze worden veel geboekt voor festivals en Feesten. Niets is ze te gek. 
Zij speelden ondermeer op het Kindermuziekfestival van Kranenburgh

Toegang is vrij; na afloop 'open schaal'
 
 
 
 
Woensdag 24 oktober, 16.30 uur
Jazz met Kasper Kalf
 
Jasper Kalf
Kasper Kalf regelde de afgelopen maanden bijzondere jazzconcerten in theater De Vest.
Als bassist en contrabassist werkte hij met velen samen en maakte opnamen voor een documentaire over Remco Campert (‘De tijd duurt één mans lang’) en een jubileum EP bij de gelegenheid van de 65e verjaardag van Jules Deelder.
In het Vredeskerkje met Bart Wirtz  altsax, en Pim Dros drums: “Hedendaagse jazz met een wortels in de traditie.”

Toegang is vrij; na afloop 'open schaal'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Woensdag 24 oktober, 20.00 uur
'Als ik de zee maar zie'-Een tweeluik gebracht door Victor Posch,
Fleur Jagt, Helen Botman en Peter van Vleuten
 
posch als ik de zee

Danseres Fleur Jagt brengt samen met saxofonist/pianist Victor Posch een bijzondere mix van zang, dans, verhalen en saxofoon. Een verhaal over een oude visser en een danseres. Over het verlangen naar het onbekende en het najagen van dromen.

Zangeres Helen Botman en singer-songwriter Peter van Vleuten brengen in het tweede deel een vertelconcert waarin de zee het thema vormt. De getijdenstroom van hun tweestemmige zang omlijst de aangespoelde verhalen langs hun muzikale vloedlijn.

‘Als ik de zee maar zie’ - een ode aan de zee in muziek, dans, verhalen en gedichten.

 

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren:
06 50584308. 
Kaarten vanaf 1 oktober ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.
 
 
 
 
 
Donderdag 25 oktober, 16.30 uur
Tom Trago - presentatie van het album "Bergen"(ambient edition)
 
 
Tom Trago

Tom Trago synths, Kasper Kalf bas.
Tom Trago is al jaren een in het Amsterdamse nachtleven bekende DJ en producer.
Maar tegenwoordig ook internationaal.
Sinds enige tijd woont hij in Bergen aan Zee (Jong Nederland).
‘Op de Zeeweg tussen Bergen en Bergen aan Zee valt altijd mijn telefoonnetwerk weg’.
De rust die dat veroorzaakt heeft hem gebracht tot de creatie van het Album “Bergen”.
Geen mooiere plek om die te presenteren, samen met huisgenoot Kasper Kalf, dan het Vredeskerkje tijdens de Kunst10Daagse

 
 
 
 Toegang is vrij; na afloop 'open schaal'
 
 
 
 
Zaterdag 27 oktober, 16.00 uur
Dubbelconcert: 
Marie Chaplet en Eva Bottinga
en het koor Los Zand van de moeder van Marie, Clare van Stolk

los
 

De singer songwriter Marie Chaplet, zang en piano, vertolkt samen met Eva Bottinga, saxofoon, jazzy chansons van internationale klasse. Zij zijn onder meer bekend van vocals in de film Ventoux. Een vleugje Parijs in Bergen aan Zee.

Het koortje  LOS ZAND onder leiding van Clare van Stolk. De naam van het koortje is ontstaan doordat de meeste koorleden banden hebben met de Bergense zandgronden,  er een nogal wisselende samenstelling van koorleden is en zij een aantrekkelijk afwisselend repertoire brengen, variërend van oude en moderne koorliedjes tot solo optredens.

Toegang is vrij; na afloop 'open schaal'
 
 
 
 
 
Zondag 4 november, 20.00 uur.
Folkduo 'The Lasses': oorstrelende songs

lasses 01

The Lasses timmeren al een tijdje aan de weg, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”. Margot Merah en Sophie Janna zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en ook hun eigen werk is zeer aansprekend. Door de bijzondere klank van hun stemmen samen en de mooie instrumentatie met bodhrán en gitaar blijf je luisteren.

The Lasses stonden dit jaar en vorig jaar op een hele reeks podia in binnen- en buitenland, spelen elk voorjaar een paar weken in Amerika en doen elk najaar een tour langs Nederlandse kerkjes, folkclubs en huiskamers.

 
Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. 
Kaarten vanaf 29 oktober ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.
 
 
 
 
Dinsdag 13 november, 20.00 uur.
Lezing: '1918 en het verlangen naar vrede en vernieuwing in Europa',
door Marjet Brolsma
In het kader van 100 jaar Vredeskerkje, is deze lezing de laatste uit een serie van vijf.
 
 marjet brolsma1918, het jaar waarin het Vredeskerkje in Bergen aan Zee werd gebouwd, kan gezien worden als een scharnierpunt in de cultuurgeschiedenis van Europa. Het is het jaar waarin een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog, de ‘oercatastrofe van de twintigste eeuw’. Na 1918 maakte overal in Europa het onbe-haaglijke gevoel opgang te leven in een tijd van crisis, overgang en fundamentele onzekerheid. Veel Europese intellectuelen meenden dat het seculiere vooruitgangs-optimisme en het onbegrensde vertrouwen in wetenschap en techniek, definitief failliet waren. De oorlog had volgens hen onomstotelijk bewezen dat de ontwikkeling van de innerlijke beschaving van Europa geen gelijke tred meer hield met die van de uiterlijke beschaving. In deze presentatie zal worden ingegaan op de culturele reacties van Nederlandse intellectuelen  op de Eerste Wereldoorlog. Op deze manier wordt een beeld geschetst van het idealistische en turbulente culturele klimaat in Nederland in de tijd waarin het Vredeskerkje werd gesticht. 
 
 Marjet Brolsma studeerde cultuurgeschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Humboldt Universität in Berlijn. Zij is als docent verbonden aan de opleiding Europese studies van de universiteit van Amsterdam. In 2016 verscheen haar dissertatie ‘Het humanitaire moment’: Nederlandse intellectuelen, de Eerste Wereldoorlog en het verlangen naar een regeneratie van de Europese cultuur (1914-1930).
 
Kaarten € 10     /   Abonnement op alle lezingen: €40,00

Deze prijzen zijn inclusief een drankje in de pauze en na afloop.

Kaarten bestellen bij stellaschrijver@ziggo.nl of bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen.

 

login 

  Presentatie54                    face nieuw                     Anbi

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button