December 2017                                                                                          

 

Zaterdag 16 december, 20.00 uur

Kerstconcert door vocaal ensemble Bamestra Nova

bamestra 02 1Het programma is opgebouwd rond het thema van Christus’ geboorte en bestaat uit twee delen. Voor de pauze brengt het koor het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns ten gehore, na de pauze zingt Bamestra Nova kerstliederen in de klassieke en traditionele sfeer.

Het Oratorio de Noël Opus 12 schreef Saint-Saëns in 1851 toen hij nog maar net 23 jaar oud was. Dit jeugdwerk is een cantate-achtige compositie voor solisten en koor. Bamestra Nova voert het uit met begeleiding op piano en harp. Voor dit Oratorium baseerde Saint-Saëns zich op het kerstverhaal van het evangelie van Lucas en op teksten uit het Evangelie van Johannes, Jesaja, de Klaagliederen en de Psalmen, zoals weergegeven in de Vulgaat. De jonge Saint-Saëns liet zich beïnvloeden door koormuziek van o.a. Bach, Händel, Mozart en Berlioz. Bij zijn Oratorio de Noël  is de invloed te zien van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach en de St.Cecilia Mis van Charles Gounod.

De liederen die Bamestra Nova na de pauze zingt, hebben ook Christus’ geboorte als thema. Behalve klassieke liederen van Bach, Berlioz, Poulenc, Cornelius, Rutter en Saint-Saëns worden ook traditionele Engelse, Amerikaanse, Duitse en Franse carols uit de 20ste eeuw ten gehore gebracht.

Toegang  €10.
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 ———————————————

 

Zondag17 december 20.00 uur

Kerstconcert door de Mariosingers

mariosingers

Voor het eerst in zes jaar geven de Mariosingers weer een Kerstconcert, nu in het Vredeskerkje. Na het overlijden van muzikaal leider Mario Previti, in juni 2013, was het voor het ensemble moeilijk om de draad weer op te pakken.
In het voorjaar van 2014 nam Wilma Dekker, de muzikale rechterhand van Mario, het initiatief voor een herstart. Eenmaal weer bij elkaar was iedereen ervan overtuigd dat alle prachtige arrangementen van Mario niet zo maar verloren mochten gaan en werd er weer regelmatig gerepeteerd.

Het resultaat klinkt op zondag 17 december, met gastzangeres Maaike de Wit, Martijn Leurs op piano en Piero Aspira op basgitaar.

 

Toegang  €10 ; Vrienden van het  Vredeskerkje € 7,50
Helaas is deze voorstelling uitverkocht!
De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 ———————————————

 

Woensdag 20 december, 20.00 uur

'A Live Request', wensconcert voor Serious Request

Serious Request logo 01

Componiste/pianiste Corinne Moerbeek en Evert Zetzema hebben een actie opgezet voor Serious Request 2017. Het doel van dit jaar is:
zo veel mogelijk kinderen en hun families samenbrengen: wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Tijdens 3 'wensconcerten’, in TopShelf in Alkmaar op 16-12, in de Ruïnekerk in Bergen op 19-12 en het Vredeskerkje in Bergen aan Zee op 20-12, zullen verzoeknummers LIVE ten gehore worden gebracht door Corinne Moerbeek en gastmuzikanten, in ruil voor een donatie ten bate van Serious Request.

Tot 5 december kan iedereen voor zichzelf of iemand anders via de website aliverequest.nl een verzoeknummer aanvragen. Dat kan een klassiek stuk, een jazz- klassiek- of popnummer zijn. Ook kerstliedjes zijn natuurlijk welkom. Er valt zelfs te bieden (vanaf €75,00) op een speciaal voor de aanvrager geschreven stuk in gewenste stijl.

Op de website en tijdens de 3 concerten is voor ticketkopers ook nog een lijst van 40 verzoeknummers beschikbaar waaruit bezoekers kunnen kiezen. Op deze wijze is het tot op het laatste moment een verrassing welke muziekstukken gespeeld gaan worden.Alle inkomsten van verzoeknummers, donaties en ticketverkoop gaan voor 100% naar Serious Request 2017. Voor de financiële afhandeling hebben wij een officiële 'Kom in Actie' pagina: https://kominactie.3fm.nl/actie/aliverequest

Vraag snel je favoriete liedje aan, doe een donatie, koop een ticket en SAMEN brengen wij vele families samen. 

De kerk is open vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Maandag 25 december, 16.00 uur

Kerstmis in het Vredeskerkje

kerst

fotos

 

 

 

Januari  2018                                                                                             

 

Zondag 7 januari, 15.00 uur

Brechtje Kat - 'Vaarland' Muzikale theatervoorstelling

Brechtje Kat en Hans van GelderenDe zoektocht van een boerendochter – ‘Kleinkunst op de klanken van Fado en Soul’
Met ontwapenende openheid en een voortreffelijk gevoel voor komische situaties kijkt Brechtje Kat in deze energieke, muzikale theatervoorstelling met prachtige liedjes terug op haar jeugd.
Brechtje werd geboren in Westzaan, tussen de koeien en de postduiven, maar vliegt uit naar de grote stad. Het avontuur lonkt. In haar teksten zet ze dorp en stad scherp tegenover elkaar. En bezingt ze onverklaarbare eenzaamheid en de warmte van thuiskomen, in het dorp óf in de stad.
De voorstelling vertelt over heimwee naar vroeger en honger naar later.
‘Hartverwarmend… Dan weer swingend, dan weer funky of romantisch’ (Noord-Hollands Dagblad).
‘Brechtje brengt met haar mooie, heel persoonlijke liedjes de stad naar het platteland en andersom. Dat ontroert’ (Bram van der Vlugt).Geschreven, gezongen en gespeeld door Brechtje Kat, begeleid door Hans van Gelderen op gitaar.

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur.

 

———————————————

 

Zondag 21 januari, 15.00 uur

Jazz-zangeres Susana Raya & Friends

susan raya luxemburgo 1Jazz-zangeres en gitariste Susana Raya met ‘special guests’ uit de States: Clifford Carter (piano) en
Ira Coleman (contrabas)


Een buitenkans voor de inwoners van Kennemerland en omstreken: Susana Raya en de uit de States overgevlogen pianist Clifford Carter en bassist Ira Coleman verzorgen eenmalig een optreden in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De uit Spanje afkomstige, in Amsterdam woonachtige Susana Raya wordt door jazzhistoricus Ted Gioia 'de Andalusische Eva Cassidy' genoemd. Ze heeft de afgelopen jaren een stijl ontwikkeld waarin stem en gitaar synchroon lijken te ademen. Susana is klassiek- en jazz-geschoold gitariste en jazz-zangeres, die haar songwriter-spirit een jazzfeel en een vleugje Spaanse roots meegeeft. Haar samenwerking met de legendarische jazzbassist Steve Swallow heeft de deur geopend naar de opnames van haar in 2016 verschenen album Wind Rose, met onder anderen Clifford Carter en Ira Coleman. Producer Gary Burke zei over Raya: 'Ze kan zingen, ze kan spelen en ze kan schrijven. A 'triple threat', zoals we dat hier in de States zeggen.'

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur.

 

 ———————————————

 

Zondag 28 januari 16.00 uur

Verhaal en een Lied, 'Sneeuwgans'
Over eenzaamheid en een wonderlijke vriendschap.
Vrij naar ‘De Sneeuwgans’ van Paul Gallico.
Met creatieve inbreng en getoonzette poezië van Theo Olthuis.

Sneeuwgans groot

 ‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van de Britse zuidoostkust, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.Zijn liefde voor afzondering en vogels brengt hem ongewild in contact met een klein meisje en een gewonde sneeuwgans. Een verhaal over eenzaamheid en een wonderlijke vriendschap. Een muzikale vertelling door Ellen Verburgt en Wim van Bokhorst. In creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis, waarbij een aantal van zijn gedichten muzikaal wordt vertolkt.  

De kerk is open vanaf 15.30 uur.
Vrij entree
.
Na afloop open schaal collecte, u betaalt wat u het waard vond.

 

 

Februari  2018                                                                                           

 

Zondag 18 februari , 15.00 uur

Dark Rosie

dark rosie 03

In een tuinhuis in Bakkum schept de Noord-Hollandse groep Dark Rosie akoestische muziek met accordeon, zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De liedjes kunnen teder en weemoedig zijn, zonnig of juist heel wild. Ze verhalen over het leven in vele klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een uithaal van de blues. Edith Piaf komt voorbij, en Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Over hun cd ‘Dream on’: ‘Weemoedige, bespiegelende muziek. Om op andere momenten los te breken in complete gekte. Het nummer 'Dream on' raast - anders dan de titel doet vermoeden - als een koortsdroom aan je voorbij. En in het aardse 'From pillar to post' heeft Miranda nog een rekening te vereffenen met een plaatselijke ambtenaar. Maar het gaat ook over liefde natuurlijk, en de dood. Over jong zijn en oud worden. Dat allemaal vervat in liedjes die de ene keer in het Nederlands en dan weer in het Engels gezongen zijn’.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon, melodica), de Haarlemmer Vincent Lamers (contrabas), Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, steelguitar, mandoline) en de Amsterdamse gitarist Michel de Wit.

Toegang  €12,50 
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur.

 

———————————————

 

Zondag 25 februari, 16.00 uur
Verhaal en een Lied, 'Stilte'
Over de lotgevallen van een Syrische gevangene in de vorige eeuw.
Op basis van het Amnestydossier van Faraj Bayrakdar.
Met liederen van Leen Koning en muziek van Claude Debussy.

stilte gtroot

De laatste vertelling in de serie ‘Verhaal & een Lied’ van deze winter, is gebaseerd op de gedichten en de ervaringen van een Syrische gevangene: Faraj Bayrakdar. Het verhaal speelt zich af in de vorige eeuw, maar heeft aan actualiteit niets ingeboet. Het wordt  verteld door Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt, verweven met muziek van Leen Koning en Claude Debussy.

text-align: justify;"Faraj Bayrakdar was journalist en is dichter. Hij zat 14 jaar vast als politiek gevangene in een Syrische gevangenis en kwam vrij dankzij de inspanningen van Amnesty. Het verhaal ‘Stilte’ is gebaseerd op de rapporten van Amnesty en geïnspireerd door de gedichten die Bayrakdar schreef. Een verhaal over uitzichtloosheid, de impact die het heeft als je je vrijheid verliest en het belang van aandacht vanuit de buitenwereld.
De liederen die Wim zingt zijn teksten van de Franse dichter Paul Verlaine op wonderschone wijze op muziek gezet door de Alkmaarse componist Leen Koning. Ellen begeleidt hem op piano en combineert dat met twee stukken van Debussy.

De kerk is open vanaf 15.30 uur.
Vrij entree
Na afloop open schaal collecte, u betaalt wat u het waard vond.

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button