Augustus 2017                                                                                           

 

Woensdag 23 augustus, 20.00 uur
'Under the Surface' met Joost Lijbaart, Sanne Rambags en
Bram Stadhouders
Lijbaart trio

In ‘Under the Surface’ gaan drummer Joost Lijbaart, zangeres Sanne Rambags en gitarist Bram Stadhouders in elf improvisaties op zoek naar klank achter stilte. 
Joost Lijbaart (1967) bekend van onder meer zijn werk met saxofonist Yuri Honing, speelt samen met gitarist Bram Stadhouders (1987) en de jonge zeer talentvolle zangeres Sanne Rambags (1994). Joost is initiatiefnemer van dit trio en wie hem wel eens heeft zien optreden weet dat hij geen doorsnee drummer is. Hij staat bekend als een veelzijdige, zeer creatieve en tegelijkertijd ingetogen drummer. Hij kleurt de muziek met subtiele en gelaagde ritmes. Ook voor zijn ritmes in ‘Under the Surface’ put Lijbaart uit een breed klankenpallet van drums en percussie maar past dit tegelijkertijd uiterst spaarzaam toe, volledig in dienst van het groepsgeluid.
Het idee en de behoefte om een sterk, vrij benaderd album op te nemen zonder vaste kaders bestond al veel langer bij Lijbaart. Essentieel hierin is het hoorbaar maken van de muziek ‘achter de muziek’, of: wat klinkt er voordat muziek ontstaat en wanneer gaat stilte over in muziek?
Het resultaat is een prachtig sferisch, bijna meditatief album met dromerige melodieën in een afwisselend landschap. Langzame verstilde passages pareren snelle stukken met voortstuwende trance-achtige ritmes. 
Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge musici binnen het Europese improvisatie circuit die al vele prijzen ontving en Sanne Rambags is als een van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders.

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Woensdag 30 augustus, 20.00 uur
Marjolein Meijers: 'Muziek!'

resize Meijers muziek groot 01Marjolein Meijers zang, bas, gitaar banjo 
Walter Kuipers viool, mandoline, bouzouki, doedelzak
Onno Kuipers accordeon, trekzak, gitaar
Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang: met bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers

Als je als muzikant al 40 jaar op de planken staat en van die 40 jaar al 30 jaar theatervoorstellingen met muziek maakt, moge duidelijk zijn dat MUZIEK! niet zomaar eigen liedjes zijn maar ook een persoonlijk en muzikaal verhaal in Meijers moedertaal.
Van Rotterdam naar Ierland, langs koppige cajuns en Amerikaanse old time naar oost Europees.

MUZIEK! is een WERELDBAND

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 September 2017                                                                                        

 

Woensdag 6 september, 20.00 uur

Fado-zangeres Hendriktje & Ensemble

 Hendriktje

Hendriktje Ruiter, kortweg ‘ Hendriktje’, is een fascinerende Groningse fado-zangeres met een Portugese ziel. Haar zoektocht naar de diepte van de fado valt samen met haar eigen bestaan waarin liefde, verlies en vooral ook veerkracht een grote rol spelen. Met haar warme, muzikale stemgeluid weet ze haar publiek diep te raken waardoor er een intens en intiem samenspel ontstaat: als een siddering die bijna aanvoelt als een moment van stilte brengt de pure eenvoud van haar gezang tijdloze momenten van ontroering te weeg. Daarin schuilt voor Hendriktje dan ook de essentie van haar eigen bestemming, waar ze met de melancholisch gelaagdheid van de fado afdaalt en opstijgt naar de kracht van troost, liefde en geluk.

Voor Hendriktje is de fado de meest pure muziekvorm; na het zingen van klassiek, pop, jazz, Franse chansons en eigen composities lijkt in de fado alles samen te komen.

Het zingen van een fado lijkt op een bezwering en brengt eigenlijk een niet nader te beschrijven geluk met zich mee, dat ze graag wil delen met iedereen die hart heeft voor de warmte van de ‘Saudade’, het zuidelijk temperament en de liefde voor de klanken van de zachtjes ‘huilende gitaren’.

Ze wordt begeleid door Daniël Raposo op Portugese gitaar en Hans van Gelderen op klassieke gitaar.

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

———————————————

 

Woensdag 20 september, 20.00 uur
Simone Honijk Kwartet - cd release concert

 Simone HonijkSimone Honijk Kwartet & gastsoliste Ellister van der Molen: ‘From this moment on’ (Release concert nieuwe cd)

‘Zoiets bestaat dus nog: een zangeres die alle noten haalt zonder virtuoos vertoon en zonder überhaupt de indruk te wekken dat ze zich inspant. Die zowel een betekenisvolle tekst kan voordragen als eindeloos op een melodie kan variëren. Die het ijzeren repertoire door en door kent, maar niet bang is daar haar eigen kandidaat-evergreens aan toe te voegen.

En die een groep musici leidt die de juiste mate van onbaatzuchtigheid koppelt aan het lef om op gezette tijden naar voren te stappen teneinde een solo te spelen waar je van achterover valt. Met - om maar een greep te doen - een bassist die beschikt over zowel een vlekkeloze techniek - tot in de hoogste duimposities - als een beat waarbij eenieder onwillekeurig met de voet gaan mee tikken.

En dan is er nog Ellister van der Molen (trompet, bugel) die méér is dan een gastsolist. Ze denkt en speelt mee met iedere noot die ten gehore wordt gebracht. Een gouden combinatie.

De band had destijds moeten meevaren met de Titanic; alleen al de stem van Simone en de klank van Ellister hadden die ijsschots doen smelten.’ (Aldus Jeroen de Valk, contrabassist, freelance jazz journalist Parool en Jazz nu.)

Simone Honijk zang, Dirk Balthaus piano, Thomas Winther Andersen contrabas, Niek van Wiggen slagwerk. Gastsoliste: Ellister van der Molen trompet/bugel

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 

Verwacht:                                                                                                   

 

23/24 oktober (kunst10Daagse) Julika Marijn

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button