Woensdag 20 september, 20.00 uur
Simone Honijk Kwartet - cd release concert

 Simone HonijkSimone Honijk Kwartet & gastsoliste Ellister van der Molen: ‘From this moment on’ (Release concert nieuwe cd)

‘Zoiets bestaat dus nog: een zangeres die alle noten haalt zonder virtuoos vertoon en zonder überhaupt de indruk te wekken dat ze zich inspant. Die zowel een betekenisvolle tekst kan voordragen als eindeloos op een melodie kan variëren. Die het ijzeren repertoire door en door kent, maar niet bang is daar haar eigen kandidaat-evergreens aan toe te voegen.

En die een groep musici leidt die de juiste mate van onbaatzuchtigheid koppelt aan het lef om op gezette tijden naar voren te stappen teneinde een solo te spelen waar je van achterover valt. Met - om maar een greep te doen - een bassist die beschikt over zowel een vlekkeloze techniek - tot in de hoogste duimposities - als een beat waarbij eenieder onwillekeurig met de voet gaan mee tikken.

En dan is er nog Ellister van der Molen (trompet, bugel) die méér is dan een gastsolist. Ze denkt en speelt mee met iedere noot die ten gehore wordt gebracht. Een gouden combinatie.

De band had destijds moeten meevaren met de Titanic; alleen al de stem van Simone en de klank van Ellister hadden die ijsschots doen smelten.’ (Aldus Jeroen de Valk, contrabassist, freelance jazz journalist Parool en Jazz nu.)

Simone Honijk zangDirk Balthaus pianoThomas Winther Andersen contrabasNiek van Wiggen slagwerk. Gastsoliste: Ellister van der Molen trompet/bugel

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50

Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308

Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button