Donderdag 11 oktober, 20.00 uur

Kranenburgh Vocaal Ensemble, 

Jubileumconcert 100 jaar Vredeskerkje

 
Kranenburgh
 

“Ergens tussen de duinen in Bergen aan Zee, zo klein als het is, een kerkje voor allen, gelovig of niet” zo omschrijft Theo Olthuis het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Een kerkje dat in de loop der tijd bedreigingen heeft doorstaan, maar als “springlevend monument nog fier overeind staat”. In deze gedachte zal het Kranenburgh Vocaal Ensemble aandacht geven aan het jubileum van dit kerkje. Centraal hierbij staan twee gedichten, gewijd aan het Vredeskerkje, van de dichters Theo Olthuis en Sjoerd Kuyper, welke door Diny van den Akker op muziek zijn gezet. Beide dichters gaan in deze gedichten - geheel in hun eigen stijl - in op de betekenis en de rijke historie van het kerkje in Bergen aan Zee.

Voorafgaand aan het optreden zal de film “Zelfs de meeuwen komen langs” van Eric van Royen worden vertoond. In deze film van 30 minuten worden 5 kerken in de directe omgeving, waaronder natuurlijk het Vredeskerkje, bezongen door Maria Delver. Diny van den Akker componeerde deze liederen op gedichten van Theo Olthuis. De film laat zien hoe een unieke samenwerking van 4 Bergenaren er toe leidde dat ook het Vredeskerkje zijn eigen lied heeft.

Theo Olthuis zal ook nog enige andere gedichten uit eigen werk voordragen en het Kranenburgh Vocaal Ensemble onder leiding van Roy Voogd zal deze met haar repertoire afwisselen.

Toegang is vrij; na afloop 'open schaal'

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button